Thursday, March 31, 2011

>fuhhhh!

finally managed to get back into my blog!!!!!!!!!

Saturday, November 6, 2010

> speak politic

macam yang kita tau, budu ni memang tak asing dengan pantai timur'ians. famous gak dgn geng-geng dari negeri lain...termasuk aku skali..
nak buat budu ni simple, tapi tak semua orang tau atau saja tak mau tau, sebab proses dia horror sikit..budu dibuat dari ikan-ikan kecik yang terlekat kat jala atau ikan yang nak busuk atau rosak,kadang- kadang ikan bilis yang tak glamour nak buat kering pun dicampoq skali. pastu buh garam secukup rasa sebagai ramuan utama, peram  dalam tempayan atau kolah..tapi aku rasa ada jugak mangkuk ayun yg peram dalam timba plastik atau tong cat. bekas-bekas budu ni dicover dgn daun nyoq dan dibiaq kat tepi pantai..tak leh letak kat rumah, kurang vogue dan bau nya boleh menggugat jiwa.. memang selekeh, kalau ada makhluk yang hyper melompat, terlebih lompat boleh terus masuk dlm kolah budu. kalau hujan tak yah cerita la! pendek kata ramuan budu  yang real adalah ikan,garam dan lain-lain mahkluk tuhan yang tak dapat dikesan. aku rasa, tu yang buat budu ni sedap kot...kalau ditambah cabai melaka bagi pedas, buh tempoyak secubit,perah asam limau sikit, perrrhhhhhh poweeerr, makan dgn ikan bakarr, ulam petai dan daging bakaq!

ada orang kata budu kaya dengan zat besi dan protein yang bersumberkan ikan bilis, kebaikan yang boleh diketengahkan dalam buku resepi martha stewart. of course, kuman yang pelbagai fahaman dalam budu tidak boleh diwar-warkan dlm buku resepi tersebut..line kena cover jugak... selain kaya dengan zat besi etc..ada juga kepercayaan makan budu boleh terrer matematik. ada pulak yang kata makan budu boleh buat lidah jadi keras untuk speaking, bunyi dia ada slang budu..bagi peminat budu tegar, kualiti budu ni perfect macam parti BUDU.

parti BUDU adalah serpihan dari gabungan parti utama pemerintah. depa yang terbuang atau tak ngam ni keluar dari  gabungan pasai berbeza dari segi prinsip perjuangan. parti pemerintah dengan perjuangan bangsa dan ketuanannya manakala parti BUDU dengan nilai keagamaannya. depa yang terbuang ni bersatu dan berkumpui umpama ikan terbuang atau un-glam bilis yang akan menjadi budu. jika ramuan utama budu ialah garam manakala ramuan utama parti BUDU ialah agama. BUDU telah menjadi satu parti politik yang berjenama agama umpama budu asli cap tempayan hijau. bila sekali makan budu cap tempayan ini,dah jadi ketagih dan semakin sedap dan lazat.
orang yang tidak makan budu umpama orang parti lain ,cakap la berbuih mulut pun pasai keburukan budu ,kotor ka, makruh ka, depa tak kan berjaya menghalang pemakan tegar budu untuk terus makan budu dan menikmati kelazatan budu. orang parti BUDU boleh keluaqkan fatwa budu baik untuk jiwa, atau bagi pahala kat depa yang makan budu..mungkin masuk syurga kot....

kemasukan geng-geng lebai-de-erdogan kedalam parti BUDU umpama berlakunya inovasi pada konsep budu itu sendiri,jadi tidak hairanlah sekarang ini bila kita makan di restoran-restoran terkenal pun ada bau budu jugak kerana budu  la ni sudah boleh digoreng atau dimasak dalam apa resepi pun dan sekarang ni pun dah ada menu 'nasi goreng budu' antara-bangsa..

kemasukan parti BUDU kedalam PR umpama masuknya budu bersama cencaluk atau belacan yang asalnya dari udang, bukan dari ikan.walaupun penggemar budu tegar tidak merestui masuknya cencaluk atau belacan bergaul skali dengan budu dalam satu bekas kerana takut hilangnya keaslian budu, namun pemilik restoran merangkap 'mr know it all' penasihat PR tetap mahukan pembaharuan itu supaya orang lebih ramai mengenali budu, cencaluk atau belacan katanya, padahai dia saja buat macam tu supaya dia mendapat untung lumayan dalam masa yang singkat,dia bijak buat marketing dengan memperkenalkan menu baru di restorannya iaitu budu campur cencaluk dan belacan yang digelar BU-CA-CAN. restorannya dibuka kepada semua kaum...bak kata parpu kari, sama rata, sama rasa, depan belakang sama saja. makan secara layan diri, boleh buat macam rumah sendiri. sendiri makan sendiri basuh pinggan,pecah pinggan sendiri tanggung. boleh makan siang malam. keistimewaan penggemar budu tegar tidak dihiraukan malahan kalau boleh harus dihapuskan terus  jika dia berjaya menjadi tauke besar restoran yang berpengaruh nanti.

apapun alasan depa, parti BUDU atau para graduan jangoat pengusaha budu mesti keluar dari gabungan PR BU-CA-CAN demi memelihara keaslian dan martabat peminat budu tegar.Jika dibiarkan budu dengan nama BU-CA-CAN,takut nantinya peminat tegar budu asli mula mencari alternatif lain seperti cuka atau sos tiram untuk dimakan bersama ulam. Jangan menidakkan kesetiaan peminat budu tegar...sedaq la, depa yang suka budu yang tak original ni adalah depa yang tidak ada pendirian dan bukan peminat budu sebenar...depa hanya pemilik-pemilik restoran yang nak kaut untung dalam masa yg singkat..

Saturday, September 25, 2010

> life etc

i’m working on something....changes will be coming, when they are ready to come. and we’ll see how it goes. more details when things are ready to go.

Tuesday, April 20, 2010

> hundred things

i am not a morning person.
my eyes are brown-warm gray.
i am right-handed.
i like tempe.
h2o, always h2o, not coffee.
black is my favorite color.
i cannot decide if i’m an optimist or a pessimist; i see both sides.
i am a liberal, and i’m ok with that.
i usually resist being what someone else thinks i should be.
i crave small routines, but generally hate doing things by rote.
i am fairly flexible...practically not physically
i love to eat.
i love myself, but sometimes i don’t like myself.
i’ve almost made peace with my body. almost.
i am very intuitive...very.
i believe in God and in faith
i dislike people in general, but love them individually.
i am like my father in many ways, but I am not him.
i am fiercely independent.
i’m much nicer that you would think i am by looking at me.
i am very honest, but know when to keep things to myself.
i hate talking on the phone, but i love talking in person.
i’m not easily impressed.
when i was younger i probably looked exactly like someone you know. now i just look like me.
i think the government should stay out of the bedroom and spend more time in the boardroom.
i like hanging out with my extended family; they are amazing.
i was raised by a single mother.
i was about 8-9 when my father passed away.
i have performed on the school talent-time, and i was good at it.
i like to surprise people.
i’m not nearly done yet.
i daydream. a lot.
someday i hope to open a restaurant...sell all sort of tempe.
someday i hope to write a novel...the story of my life.
i don’t worry about much.
i don’t scare easily - horror movie not-count
i don’t care what you think about me.
i care very much about what i think about me.
i am not a father, yet
i plan to get married at 42.
i don't eat rice, but i will someday.
i have one small flat, and plenty of furniture.
sometimes I want to run away from home.
i probably never will. at least not for long.
i am a hopeless romantic.
i’ve danced in the toilet or two in my time.
i miss playing rugby.
i’ve nearly stopped drinking soda water.
i have a bag fetish.
and a colonial antique fetish.
i am easily bored.
i eat gum on a regular basis.
i am shy.
i may not speak much when you first meet me; i’m getting a feel for you.
i sleep on my side facing in toward the bed when i am alone, but facing out if not.
i take most things in my stride.
i am the least judgemental person i know.
i’m more interested in ideas than what other people are doing in their lives.
i will never stop learning.
despite how it may appear, i am a generally happy person.
i have an incredible amount of patience for some things, and absolutely none for others.
i want to be better.
i accept my imperfection and, in some cases, embrace it.
i often wonder if i am difficult to love.
i know that i am easy to like...sometimes
i am vain, but i hide it in real life.
i am an excellent listener.
i know how to keep a secret.
i don’t get complimented a lot in real life.
so i get flustered when someone compliments me.
i like to flirt, but am afraid to because it causes too much trouble
i am very strong.
but I am very vulnerable too if you know where to hit.
i am blossoming, physically, spiritually and sexually.
sometimes i can be a real pain in the ass.
i’m half malay and half etc-etc.
i can roll my tongue many ways
i have a big nose.
my left ear is weird.
i have the famous trademark gap-teeth of madonna
but i am not proud of it.
i like egg, but hate anything egg-flavored.
i think vanilla is underrated.
i don’t know where i’m going but i’m on my way.
if i could purr when you scratch my back, i would.
i am my own best friend.
i am my own worse enemy.
i spend two or more hours on saturday morning pampering myself.
i can only eat fish at a restaurant. if i smell it cooking, i’m done.
even then it has to be meaty fish.
note to lurkers: i love getting comments.
i’m still not one of the popular kids.
i wonder why since i know many of the popular kids.
i am a jack of all trades, a master of none.
i can do anything as long as there are written directions. even brain surgery. i think....trust me!
i'll get migraine when stress.
i hardly stress.
i will not wear fluorescent color.
i will, however, wear prominent color, sometimes.
i could probably go on with this forever, but i’m done!

Sunday, April 4, 2010

> been there, done that, what's next?

finally...i'm in a relationship - now what do i do - what do i do? the next logical step to take is to meet her parents! gosh...my heart is beating so fast..i know in days to come i'll have to meet them....

Saturday, March 13, 2010

> this is it

when i first start seeing someone, life is good. everything is new and exciting and i can't get enough her....when the phone rings, i pray it is her asking me out for another date. after a few month, the questions start pouring in from my close friends. 'so what's next? ' 'are you guys together-together or are ya'll just together?' one thought lurks in my mind from dates thereon: ' are we a couple?' but how to define myself as a couple? we are not young anymore so the whole 'do you like me?' check yes or no,' -  note will not work anymore.......and as time goes by, the relationship become more complicated ................and 'becoming official' is one of them...
things have been going great for a past few weeks and i feel there may be some kind of romantic connection, may be this is the right time for me express those feelings to her. but this is the tricky part...... i may not be feeling
her with the same intensity or may really like her but afraid to get serious.......i have to figure this out by the rate of which the relationship is going. i need to make a decision on where the relationship is going......fast.